2013. december 29., vasárnap

Weißbach, Seisenbergklamm (Ausztria 5 napos kirándulás - 2. nap)

Ausztriai nyaralásunk (összefoglaló itt) második szállása Weißbach (bei Lofer) falucskában volt. Itt 3 éjszakát töltöttünk el, így az első napot kényelmesen, nem rohanva töltöttük. A szállásunk maga a Gasthof Seisenbergklamm volt (amit csak ajánlani tudok, jó az ára, érdemes félpanzióval kérni az ellátást), ahonnét gyakorlatilag besétálhattunk a Seisenbergklamm szurdokba.
A szurdokról bővebben a honlapjukon lehet tájékozódni: http://www.seisenbergklamm.com/ Viszonylag kevesen ismerik, pedig nagyon szép, érdemes végigsétálni rajta. Ugyan már nem emlékszem rá, hogy mi mennyi ideig sétáltunk, de a leírások kb. 1,5 órás sétának írják ,ami általában igaz szokott lenni. A szurdok más osztrák szurdokokhoz hasonlóan itt is tökéletesen ki van építve.

Gasthof Seisenbergklamm






A szurdok "végét" követően mi nem fordultunk vissza, hanem tovább lehet haladni az ösvényen felfelé, egészen egy festői kis tisztásig, ahol ha elfáradtunk, megpihenhetünk egy gasthof teraszán.


Mi továbbhaladtunk, egy kis kitérővel mentünk vissza a faluba. A tisztásra érve a műúton haladtunk egy darabig tovább, majd jobb kéz felé vezetett egy enyhén felfelé, azon elindulva kis kerülővel mentünk vissza végül a faluba, dél felől térve vissza.

Kilátás a visszaútról


A visszaút egy helyen kissé meredekebb volt, de ez nem volt hosszú szakasz. Az egész nem volt több 2-2,5 óránál, ha jól emlékszem.

a meredekebb szakasz, de ez is korláttal volt kiépítve
Kilátás a falura a visszaút végén

Mivel nagyon meleg volt, aznap inkább a szomszédos falucska (St. Martin bei Lofer) fürdőjében pihentünk tovább.

A kirándulás költsége:
- Seisenbergklamm belépőjegy: 4 EUR / fő (2013-as ár)
Összes költség 2 főre: 8 EUR

Amit mi kihagytunk, de visszamennénk:
Akkoriban még nem voltunk olyan nagy túrázók, de azért szemet vetettünk rá, hogy ebből a falucskából egynapos kirándulással át lehet sétálni a németországi Berchtesgaden-be (a Seisenbergklamm vonalán kell tovább haladni), egészen a Hintersee bei Ramsau-ig (amit egyébként másnap autóval megnéztünk), márpedig ez meseszép kirándulásnak ígérkezik. Az út végig a magas hegyek közötti völgyben halad, a googli tanúsága szerint 14 km-es a távolság, és szintemelkedésben sem tűnik vészesnek, a tó 789 m-en van, nade minden bizonnyal nem ez az út legmagasabb pontja.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése